27 Ekim 2017 Cuma

Ev yapmak için kredi verilir mi ?

Köyde ve şehir yeni bir ev inşa etmek isteyenler maddi olarak zorlu durumlarla karşılaşabilirler. Demir ve işçilik maliyetleri sürekli değiştiğinden eldeki para bazen yeterli olmuyor.

Ev yapmak için kredi çekmek tercih edilebilen bir yöntemdir. Bankalar ev yapmak için kredi verir mi ? diye soracak olursanız.



Evet, kredi veriliyor. Fakat direk olarak değil, öncelikle evinizin plan ve projesini hazır hale getirmiş olmanız gerekir.

Sonrasında inşaat başlamanız ve en az %20 lık kısmı tamamlamış olmasınız, bu aşamalardan sonra ev yapımı için inşaat kredisine başvuruda bulunabilirsiniz.

Bankalar sizden planlarını ve projelerinizi isteyecekler, daha sonra evin inşaat durumunu kontrol için bir yetkili gelecek, tüm prosüdürler tamamlandıktan sonra kredinizi alabilirsiniz.



Ev inşaat kredisini şuan veren bankalar, ziraat bankası, halkbank ve işbankası'dır. Özel bankalar genellikle bu duruma pek yanaşmazlar, fakat şansınızı deneyebilirsiniz.

Kredi çekmeden ve hatta inşaat başlamadan önce kaba inşaat maliyetini hesaplamanız, bütçenizi kontrol etme konusunda size büyük fayda sağlayacaktır.

Bir işe adım atıyorsanız eğer, mutlaka adım adım tüm planlarınızı yapmalısınız bu planlar ödeme, inşaat malzemeleri, çalışan ustalar ve yapı planları olmak üzere birbirinden ayrılmalıdır.

Konu ile ilgili bana danışabilirsiniz, inşaat yapmaktan olan kişilere kredi konusunda bilgilendirme yapabilirim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder